Hulp bij PC crashes

Soms hebben PCs last van software en/of hardware problemen waarbij deze tijdens het gebruik plotseling ophouden met functioneren. Hierbij staat soms de PC tijdelijk of permanent vast of herstart deze zich spontaan. Soms kunt u de muisaanwijzer nog wel bewegen, en soms kan zelfs dat niet meer. In dat laatste geval heeft de PC vrijwel zeker een hardware probleem. In al deze gevallen is het raadzaam om zodra dit geconstateerd wordt zo spoedig mogelijk deskundige hulp in te schakelen. Door met een PC in die omstandigheden door te blijven werken kan mogelijk het probleem verergeren en zal vroeg of laat data verlies ontstaan.

In het algemeen is het nooit verstandig om een PC die vastgelopen is te resetten of geforceerd uit te schakelen, aangezien deze mogelijk op dat moment met een lees of schijf bewerking bezig kan zijn. Dit is dan ook uitsluitend een optie wanneer u geen enkele andere keus meer heeft. Hierbij is het goed te onthouden dat het resetten van een PC minder schadelijk is dan geforceerd uitschakelen. Tenminste, indien uw PC over een reset knop beschikt. Niet alle PCs hebben deze. Onder bepaalde omstandigheden kan een PC zich ook spontaan resetten. In sommige gevallen kan de gebruiker nog net even een blauw scherm zien met hierin witte tekst. In alle gevallen geldt: hoe minder vaak een reset of geforceerde uitschakeling voorkomt of voor moet komen, hoe beter het is voor de conditie van uw PC. Denk hierbij dus ook aan de lege accu bij uw laptop.

Bij elk incident van geforceerd uitschakelen of resetten loopt de PC het risico van beschadiging van de harddisk. Daarom is het dus belangrijk bij constateren van vastlopen/resetten zo spoedig mogelijk deskundige hulp in te schakelen en de oorzaak te verhelpen. Ook is het raadzaam om zo spoedig mogelijk een backup te laten maken. Voordat de backup gemaakt wordt kan beter eerst uw harddisk gecontroleerd worden op oppervlakte problemen. Knaap IC helpt u graag en kan uw PC technisch nakijken en testen om de oorzaak van het probleem te bepalen. Hierbij is een ervaren perspektief van essentieel belang.

Pas nadat het zeker is dat uw harddisk geen schade heeft opgelopen is het verstandig de PC weer in gebruik te nemen, indien dit een optie is.

Wanneer de harddisk van uw PC nog in goede conditie is en geen blijvende schade heeft opgelopen kan Knaap IC in veel gevallen middels een speciale procedure de opgelopen schade van uw harddisk weer herstellen voor normaal gebruik.

Wanneer de harddisk naar bevinding niet meer in goede conditie blijkt te zijn kan Knaap IC uw data zoveel mogelijk hiervan proberen te herstellen naar een nieuwe harddisk. Of dit mogelijk is verschilt van geval tot geval, dit is altijd afhankelijk van wat er precies met de harddisk aan de hand is en in welke conditie deze zich bevindt. Dit kan pas na onderzoek blijken. Houdt u er rekening mee dat dit proces mogelijk enige tijd in beslag kan nemen. Deze tijdsduur is afhankelijk van de conditie van de harddisk en de opslagcapaciteit die gecontroleerd en gekopieerd moet worden.

Zit u met een dergelijk probleem, kunt u altijd contact met Knaap IC opnemen voor deskundige hulp.De informatie zoals beschikbaar gesteld op deze website is puur informatief bedoeld en met de uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Voordat u eventuele tips en advies op deze website uitvoert moet u zich wel bewust zijn dat dit ten alle tijde geheel voor uw eigen risico is, Knaap IC kan hiervoor geen aansprakelijkheid accepteren. Het is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van Knaap IC kopieën te maken en/of te publiceren van de tekst en informatie op deze website. Vindt u de informatie nuttig en wilt u deze onder de aandacht brengen bij bezoekers van uw eigen website of blog, verzorgt u dan uitsluitend een link naar de betreffende pagina.