Electronica reparaties

Ik heb een MTS Electronica achtergrond en electronica is al sinds mijn vroege jeugd een grote hobby van me. Ook tegenwoordig ontwerp ik schema’s en printplaten voor mijn hobby projecten, zie het menu hobby. Bij elk nieuw project neemt de kwaliteit van het ontwerp toe, en dat is voor mij ook een deel van de uitdaging.

In mijn voormalige werkzaamheden heb ik jarenlang ervaring opgedaan met onder andere het repareren van data terminals van het voormalige Telxon, zoals de PTC-710, PTC-860 en de PTC-960. Ook de custom chips hierin kan ik eventueel vervangen. Heeft u een terminal die defect is kan ik kijken of deze te repareren valt, of dat er eventueel een andere mogelijkheid is om door te kunnen blijven werken met dit type data terminal.

Het vervangen van SMD IC’s (behalve BGA chips) of bijvoorbeeld reflow soldeerwerk behoort tot de mogelijkheden die Knaap IC kan bieden.

Met name wanneer er apparatuur voor uw bedrijf in gebruik is die door omstandigheden onvervangbaar is of zeer moeilijk vervangbaar is kan het zich in geval van een defect soms lonen om tenminste te kijken of deze eventueel nog te repareren valt. In veel gevallen is dat dan ook een optie. Ook het overzetten van ingebouwde software die zich in een chip in een defect apparaat bevindt naar een werkend donor apparaat dat bemachtigd kan worden behoort vaak tot de mogelijkheden. Fabrikanten van apparatuur met ingebouwde electronica bieden vaak hooguit een nieuwe printplaat aan in plaats van de mogelijkheid van een reparatie. De nieuwe printplaat is dan vaak naar verhouding nogal kostbaar in de aanschaf. In dat geval is een reparatie, indien dit een optie blijkt te zijn, vele malen goedkoper dan vervangen.

Heeft u een dergelijke behoefte of interesse in deze mogelijkheid, neemt u dan gerust contact met mij op. Bij aanname van een reparatie betaalt u in geval van geen oplossing slechts een bescheiden onderzoekstarief dat we van tevoren kunnen afspreken.