Centrale bestandsopslag middels een server

Soms zijn er door uitbreidingen extra werkplekken nodig in een bedrijf. Hierbij komt vroeg of laat ook het samen werken met bepaalde bestanden tussen collega’s aan bod. Bij dergelijke uitbreidingen van een bedrijf naar meerdere werkplekken onstaat dan al vrij snel de behoefte aan een server voor centrale bestandsopslag. Men werkt met meer en meer bestanden die zeer belangrijk voor het bedrijf zijn, en de automatische backup hiervan wordt naar verhouding ook steeds belangrijker.

Bedrijven denken dan vaak dat de aanschaf van een server voor centrale bestandsopslag een zeer kostbare zaak zal zijn. Dat is echter niet noodzakelijk het geval, afhankelijk van de situatie en de behoefte die aanwezig is. Sommige behoeften kunnen verassend eenvoudig op professionele en doeltreffende wijze worden gerealiseerd.

Hiervoor heeft Knaap IC bijvoorbeeld een uitstekende open source oplossing gebaseerd op het uiterst krachtige, stabiele en betrouwbare linux besturingssysteem. Er zijn geen licentiebedragen gebonden aan deze oplossingen omdat het zogenaamde open source software betreft. Ook het maken van automatische backups naar externe verwisselbare media is zeer eenvoudig en voordelig te realiseren met het linux besturingssysteem. Deze backup media kunnen dan met een PC ook naar believen benaderd worden vanwege het gebruik van het universele NTFS bestandssysteem op het backup medium. Elke dag kunt u een backup rapport per email ontvangen waarin u steeds kunt zien of uw backup correct uitgevoerd is.

Binnen de bestandsopslag van een linux server valt de bestands- en maptoegang op gebruikers- en groepniveau in te stellen. Koppelingen met deze opslag op PCs kunnen automatisch worden gerealiseerd na inloggen van de gebruiker op een PC. Door openen en opslaan van bestanden via de server opslag kunnen deze automatisch na afloop van elke werkdag ’s nachts door de server worden gebackuped.

Ook volledige PCs kunnen indien gewenst centraal worden gebackupped naar een linux bestandsopslag server. De opslagcapaciteit van een linux server is zeer eenvoudig schaalbaar en uitbreidbaar zodra de behoefte en het gebruik toeneemt.

Linux maakt het mogelijk op zeer betaalbare wijze een zeer professionele bestandsopslag en backup voor uw bedrijf te realiseren.
Wilt u hierover meer lezen, kunt u op de pagina linux besturingssysteem meer informatie vinden die kan toelichten waarom linux een zeer goede keuze kan zijn voor uw bedrijf, zowel voor een server oplossing als voor een PC.

Bent u geïnteresseerd kunt u altijd contact opnemen.