Reparatie van een gigabit netwerkswitch

Tijdens mijn werkzaamheden bij een klant bleek dat een netwerk switch defect was.
Dat was jammer want het was er één van een goed merk en specificaties, en ook nog een volledige gigabit uitvoering.

In zo’n geval kijk ik als ICT-er met elektronica achtergrond altijd of deze te repareren valt.

De meeste klanten beseffen dit namelijk niet maar een reparatie is in de meeste gevallen wel degelijk een optie. (!)

Wat ik dan doe is dat ik de onderdelen bereken en een standaard reparatie tarief.

Voordelen van reparatie zijn:

  • stukken goedkoper dan aanschaf nieuwe netwerk switch
  • er wordt niet onnodig eigenlijk nog bruikbare elektronica afgedankt hetgeen het milieu ten goede komt
  • na reparatie heeft de switch waarschijnlijk een nog langere levensduur dan na de nieuwe aanschaf ervan destijds, vanwege de toepassing van zorgvuldig gekozen elektronica componenten met hoogwaardige industriële specificaties.

De reparatie van deze switch heb ik ter plaatste bij de klant uitgevoerd.


De reeds gerepareerde printplaat ziet u hier links, erboven liggen de componenten die vervangen zijn.


Een foto van de weer terug geplaatste printplaat.


Tenslotte een foto van de switch zoals hij nu weer in bedrijf is bij de klant.

Overal hoor je tegenwoordig hoe belangrijk het is om ook aan het milieu te denken.
Dit neem ik dus ook in dit soort gevallen ter harte, en daarom kom ik de klant altijd tegemoet in dit soort reparatiekosten teneinde een reparatie aantrekkelijker te maken dan afdanken en een nieuwe aanschaffen.

Ook inzake de betrouwbaarheid is deze reparatie voor de klant een betere optie omdat de gekozen componenten van een veel modernere productie zijn en een uiterst lange levensduur hebben. Ik vervang voor de zekerheid zelfs meer onderdelen dan feitelijk nodig is om de algehele kwaliteit van de netwerkswitch te verhogen.

Als vakman moet ik iedereen ten stelligste afraden en waarschuwen om niet dergelijke reparaties zelf te gaan doen. Hiervoor is vakkennis, vaardigheid en de nodige voorzichtigheid vereist. Op de achterzijde van apparatuur staan hierover ook (terecht) de nodige waarschuwingen vermeld. De stabilisatie elco van de voeding kan bijvoorbeeld opgeladen zijn met maar liefst 300 volt levensgevaarlijke hoogspanning, ook na afkoppelen van de voedingskabel kan in sommige gevallen een elco lange tijd zijn lading behouden, afhankelijk van het ontwerp. (!) Weest u voorzichtig en laat het uitsluitend aan een vakman over met de nodige ervaring en vaardigheden. Ik hanteer tevens een zodanig rechtvaardig tarief voor dergelijke reparaties (in het belang van het milieu) dat klanten hiervoor zelf niet eens eraan hoeven te beginnen ook al heeft men de nodige kwalificaties.

 

De informatie zoals beschikbaar gesteld op deze website is puur informatief bedoeld en met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Voordat u eventuele tips en adviezen op deze website uitvoert moet u zich wel bewust zijn dat dit ten alle tijde geheel voor uw eigen risico is, Knaap IC kan hiervoor geen aansprakelijkheid accepteren. Het is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van Knaap IC kopieën te maken en/of te publiceren van de tekst en informatie op deze website. Vindt u de informatie nuttig en wilt u deze onder de aandacht brengen bij bezoekers van uw eigen website of blog, verzorgt u dan uitsluitend een link naar de betreffende pagina.