Hobby

Voor sommige bezoekers is het wellicht interessant om kennis te maken met mijn hobby.
Vooral wanneer u in de jaren 80 computer gebruiker bent geweest en misschien zelfs vroeger de computers in kwestie heeft gebruikt.

Mijn hobby is het ontwerpen en bouwen van home computers uit de jaren 80 met behulp van losse standaard electronica componenten die ook tegenwoordig nog beschikbaar zijn bij electronica leveranciers. Het mooie hierbij is dat door het nabouwen van één van de projecten het mogelijk wordt om zelf een computer van de jaren 80 te recreëren. Uiteraard is dit uitsluitend weggelegd voor hobbyisten die hiervoor de vaardigheden (en uiteraard ook de tijd) hebben.

Desondanks kan het ook voor andere bezoekers misschien toch leuke en interessante materie zijn om eens te lezen.

De charme van home computers uit de jaren 80 ligt in de eenvoud van de computer structuur die toen gebruikt werd. De functionele onderdelen zijn letterlijk te herkennen in het schema van de computer. De uitdaging hierbij is ook geweest om meer te kunnen doen met minder hardware componenten, hetgeen in de jaren 80 noodzakelijk was om deze computers betaalbaar te houden voor doorsnee gebruikers.

De pagina’s zijn momenteel in het Engels zodat deze ook voor internationale bezoekers te lezen zijn. U vindt ze onder het menu Hobby. Dit menu is in aanmaak en zal de komende tijd worden uitgebreid.