Prestaties van PCs verbeteren

In de praktijk valt het op dat PCs (met name windows PCs) veel last hebben van zogenaamde software vervuiling. Het probleem van de gebruiker hierbij is dat deze niet of onvoldoende kan beoordelen welke programma’s er wel en niet thuis horen in de opstart van een efficiënte PC configuratie. Wat in ieder geval opvalt bij de gebruiker is dat de PC niet meer zo vlot functioneert als het geval was kort na de aanschaf. Wat men vaak niet weet is dat het veel beter kan. Na installatie van diverse nieuwe software die u gebruikt is het van tijd tot tijd verstandig uw PC te laten nakijken en opschonen. Door dit onderhoud zal de PC een stuk sneller kunnen blijven functioneren.

Ook bij de aanschaf van een nieuwe, vooraf door de fabrikant geïnstalleerde PC komt het bijna in alle gevallen voor dat de PC “out of the box” overladen is met allerlei software die de prestaties naar beneden haalt, echter waarvan in de praktijk niemand gebruik maakt of zelfs beseft dat deze software mee ingeladen wordt. Ook heeft het besturingssysteem meestal de standaard instellingen waarbij ook diverse onnodige programma’s automatisch opstarten. De fabrikanten denken waarschijnlijk “hoe meer, hoe beter”. Bij een PC is dit echter niet bepaald een praktisch perspectief. De gebruiker heeft meestal veel liever een vlotte PC.

Voor het opschonen van uw PC en verwijderen van alle onnodige software kunt u altijd bij Knaap IC terecht. U heeft na opschonen in ieder geval een snellere PC die niet continu met onnodige zaken bezig is, waardoor u vlotter kunt werken.

Veel gebruikers denken dus ten onrechte dat hun PC alleen sneller kan functioneren door het upgraden van de hardware. In de praktijk is echter een flinke aanpassing in de configuratie van uw PC minstens zo effectief, of zelfs veel effectiever dan het upgraden van hardware. Soms kunnen combinaties van instellingen en een hardware toevoeging het beste resultaat geven, afhankelijk van de situatie.

In alle gevallen is Knaap IC u graag behulpzaam wanneer uw PC traag funtioneert of naar uw mening onvoldoende presteert. Hier valt van alles aan te doen.De informatie zoals beschikbaar gesteld op deze website is puur informatief bedoeld en met de uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Voordat u eventuele tips en advies op deze website uitvoert moet u zich wel bewust zijn dat dit ten alle tijde geheel voor uw eigen risico is, Knaap IC kan hiervoor geen aansprakelijkheid accepteren. Het is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van Knaap IC kopieën te maken en/of te publiceren van de tekst en informatie op deze website. Vindt u de informatie nuttig en wilt u deze onder de aandacht brengen bij bezoekers van uw eigen website of blog, verzorgt u dan uitsluitend een link naar de betreffende pagina. Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.