Antivirus beveiliging

Toen het internet net ontwikkeld was kon je nog relatief veilig internet pagina’s bekijken. De enige beveiliging die hierbij nodig was, was het gezond verstand te gebruiken. Door de jaren heen zijn de virus bedreigingen en de besmettingskans zodanig toegenomen dat inmiddels het niet meer mogelijk is om met een PC veilig op internet te browsen zonder antivirus software. Zelfs bij ogenschijnlijk onschuldige websites die handige en nuttige downloads aanbieden worden tegenwoordig onnodige download links aangeboden waarop de gebruiker “per ongeluk” zou kunnen klikken. In dat geval krijgt men niet het gewenste programma, maar één of ander onnodig programma van een twijfelachtige functie dat zogenaamd nodig zou zijn om het eigenlijk gewenste programma te kunnen downloaden. Kortom, het internet is flink veranderd de afgelopen 15 jaar en tegenwoordig moet je wel antivirus software hebben wanneer je van het internet gebruik maakt.

Bij de keuze van uw antivirus beveiliging is een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien de vertraging die veroorzaakt wordt door het antivirus product. Deze vertraging is zeer verschillend bij diverse software fabrikanten en verschilt zelfs binnen het product aanbod van eenzelfde fabrikant. Ook komt het regelmatig voor dat na installatie van een antivirus product bepaalde programma’s niet meer juist functioneren omdat deze geen verbinding kunnen opbouwen via internet of via een lokaal netwerk.

Ook hierbij is dus een gepast advies van groot belang. Een antivirus beveiliging hoort ideaal gezien een PC te bewaken en waarschuwingen te geven wanneer infecties drijgen te ontstaan. De gebruiker van de PC moet onder normale omstandigheden in feite zo min mogelijk of liever zelfs helemaal geen last of vertraging hebben van de antivirus beveiliging. Knaap IC adviseert u graag verder hierover.De informatie zoals beschikbaar gesteld op deze website is puur informatief bedoeld en met de uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Voordat u eventuele tips en advies op deze website uitvoert moet u zich wel bewust zijn dat dit ten alle tijde geheel voor uw eigen risico is, Knaap IC kan hiervoor geen aansprakelijkheid accepteren. Het is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van Knaap IC kopieën te maken en/of te publiceren van de tekst en informatie op deze website. Vindt u de informatie nuttig en wilt u deze onder de aandacht brengen bij bezoekers van uw eigen website of blog, verzorgt u dan uitsluitend een link naar de betreffende pagina.