Test

Test pagina

De informatie wordt verwerkt

Een moment geduld alstublieft …

Recreatiewoning

Europeesche Verzekeringen

Wat wilt u verzekeren?

Een recreatiewoning is niet bedoeld om permanent te bewonen. De woning moet voorzien zijn van deugdelijke sloten en een kook- en slaapgedeelte. Onder Type recreatiewoning verstaan wij; Stacaravan, Chalet, Tuinhuis, Recreatiewoning (van steen), Tenthuis, Safaritent, Strandhuis.

Herbouwwaarde is het bedrag wat het kost om de woning te herbouwen / herplaatsen op dezelfde plaats, met dezelfde bestemming en naar constructie en indeling gelijkwaardig. Aankoopwaarde is het bedrag waarvoor u de recreatiewoning heeft gekocht. Let op: safaritenten zijn de eerste 5 jaar tegen aankoopwaarde verzekerd, daarna tegen dagwaarde. De dagwaarde is gelijk aan de nieuwwaarde van uw recreatiewoning min een bedrag voor veroudering of slijtage.

Onder aanbouw of bijgebouw verstaan wij: serres, voortenten / luifels, buitenverlichting, verhogingen en schuurtjes (niet van tentdoek) die aan uw recreatiewoning zijn vastgemaakt of naast uw recreatiewoning staan. Een glazen kas valt niet onder de dekking.

Losse zaken die bij uw recreatiewoning horen en die u daarin achterlaat (of tijdelijk ergens anders heeft opgeslagen) in een afgesloten ruimte. Niet tot de inboedel behoren losse zaken als: lounge sets, partytenten, paviljoententen, motorrijtuigen, geld, pasjes, huisdieren, brillen, mastercollecties of verzamelingen.

Er geldt een toeslag voor deze dekking. Verhuurt u uw recreatiewoning voor recreatief gebruik? Dan kunt u dit meeverzekeren. U bent dan tijdens verhuur ook verzekerd voor dezelfde dekkingen die u gekozen heeft voor uw recreatiewoning. Voor schade die wordt veroorzaakt tijdens particulier verhuur geldt een eigen risico van €500,-